Dagelijks in de ochtend, alleen op aanvraag via de assistente.
.
Als u om medische redenen niet naar de praktijk kunt komen, kunt u een huisbezoek aanvragen. Hiervoor is het wenselijk dat u voor 10.30 uur met de assistente telefonisch contact opneemt.
.
Omdat er in de praktijk betere onderzoeks-en behandelmogelijkheden zijn, is het meestal beter om naar de praktijk te komen. Wij begrijpen dat het niet altijd eenvoudig is om vervoer naar de praktijk te organiseren, toch dient u daar zelf zorg voor te dragen.
De praktijk is geopend van maandag t/m vrijdag van 08.00 t/m 17.00 uur.
Ochtendspreekuren: Dagelijks van 8.00 tot 12.30 uur, alleen op afspraak
.
Als u voor 10.00 uur belt, kunt u (meestal) dezelfde dag nog terecht bij een van onze huisartsen. Wij reserveren voor een afspraak 10 minuten. Wanneer u denkt meer tijd nodig te hebben, of als u met meerdere personen komt, geef dit dan aan de assistente door. Er wordt dan extra tijd ingepland.
Denkt u meer tijd nodig te hebben, dan kunt u contact opnemen met de assistente. Zij zal samen met u de afweging maken en zo nodig de afspraak inplannen.
In de ochtenduren is de praktijk bereikbaar van 08:00 uur – 10:30 uur en van 11:00 uur – 12:30 uur. Tussen 10:30 uur – 11:00 uur alleen bij spoed.
U kunt de praktijk s’middags tussen 14:30 uur – 16:15 uur bereiken.
LET OP! Van 12:30 uur tot 14:30 uur en van 16:15 uur tot 17:00 uur is de praktijk uitsluitend bij spoed bereikbaar.
Als u dringend een arts nodig hebt, kunt u een van deze nummers bellen:
.
Binnen kantooruren: spoedlijn 0475-32 52 52 (direct)
(of 0475-32 40 46 via de optie spoed in het telefoonmenu)
.
Buiten kantooruren:
Huisartsenpost: 0475-771 771
.
Spoedpost Roermond
Nassaustraat 79
6043 EB Roermond
Spoedpost Roermond
Nassaustraat 79
6043 EB Roermond
.
Tel: 0475-771771
Praktijkondersteuner Somatiek:
.
In onze praktijk is een praktijkondersteuner somatiek werkzaam, mevrouw Marij Hendrikx.
.
Als praktijkondersteuner houdt ze zich bezig met de zorg voor enkele speciale groepen patiënten. Zij begeleidt mensen met diabetes mellitus (suikerziekte) en mensen met astma of COPD (longziektes).
.
Zij behandelt deze patiënten op verzoek van de huisarts. Zo zal de medische zorg gestructureerd plaats vinden en heeft de huisarts meer tijd voor andere taken. De spreekuren van Marij Hendrikx zijn op maandag, woensdag en donderdag. Soms bezoekt ze ook ouderen met meerdere ziektes thuis.
.
Praktijkondersteuner GGZ
.
Voor hulp bij psychische problemen kunt u ook in onze praktijk terecht.
.
Onze praktijkondersteuners GGZ zijn in onze praktijk voor gesprekken. Zij kunnen meer tijd voor u vrij maken om uw klachten in kaart te brengen. Zij bieden u kortdurende hulp aan, maar kunnen u als dat nodig is ook doorverwijzen naar de juiste hulpverlener hier in Roermond.
.
Alleen na een bezoek aan uw huisarts kunt u een afspraak maken op dit speciale spreekuur.
De praktijk is gevestigd in een mulitfunctioneel pand. De huisartsen houden spreekuur op de begane grond. Op de eerste verdieping zijn de spreekkamers van praktijkondersteuners Somatiek en GGZ, en de spreekkamers van de huisarts in opleiding en de co-assistent.
U kunt zich in de praktijk inschrijven middels de WebApp op de Homepage van deze website
Wrattenspreekuur: Dit spreekuur is alleen voor de behandeling van eenvoudige wratten bedoeld. Op dit spreekuur worden wratten met vloeibare stikstof behandeld door de assistente.
U kunt alleen nog terecht na het maken van een afspraak, op werkdagen tussen 14:00 uur en 15:00 uur. De afspraak kan telefonisch gemaakt worden.
.
Voor urine-onderzoek: dient u de urine voor 10.30 uur in te leveren bij de assistente aan de balie. Zij zal dan vragen naar uw gegevens en naar uw klachten. Voor urine-uitslagen kunt u dezelfde dag na 15.30 uur bellen. Soms kan extra onderzoek nodig zijn en daarvan is de uitslag de volgende dag bekend.
Let op: vanwege COVID-19 wordt urine nu buiten in een opvangbak geplaatst, u dient hiervoor van te voren telefonisch contact op te nemen met een van de assistentes.
24-uur per dag via de receptenlijn .
U belt 0475-321189, hierna krijgt u een antwoordapparaat aan de lijn waarop u duidelijk naam, geboortedatum en de geneesmiddelen kunt inspreken. Eventueel kunt ook aangeven of uw recept bezorgd moet worden.
.
Recepten die voor 12.00 uur besteld zijn, kunnen de volgende werkdag vanaf 15.00 uur bij de apotheek worden afgehaald. Deze receptenlijn is 24 uur per dag bereikbaar. Houdt u er rekening mee dat deze lijn uitsluitend bedoeld is voor chronische geneesmiddelen, dus die langdurig dient gebruikt. Wij willen u verzoeken zoveel mogelijk van deze receptenlijn gebruik te maken. Hierdoor houden onze assistentes meer tijd vrij om andere telefoontjes te beantwoorden.
Het aanvragen van nieuwe geneesmiddelen of tijdelijke kuren kan niet via deze lijn. Hiervoor zult u eerst naar het spreekuur moeten komen.
.
In verband met COVID-19 kunt u tijdelijk geen doosjes of een briefje aan de balie op de praktijk afgeven.
Voor laboratorium-en röntgenuitslagen kunt u tussen 11.00 en 12.30 uur en na 15.30 uur bellen met de assistente.
.
Soms zal ze u verwijzen naar het (telefonisch) spreekuur van uw huisarts. Soms kan ze u ook de uitslagen van de onderzoeken mededelen. Zij zijn hiervoor speciaal opgeleid en worden daarnaast per uitslag door de huisarts geïnstrueerd wat er moet gebeuren.
Als u een account voor de web-app aanmaakt kunt u in uw dossier inloggen, daarbij kunt u de meest recente uitslagen zien en lezen welk advies uw huisarts daarbij heeft genoteerd. De WebApp vindt u terug op Homepage van deze website.
In samenwerking met de Universiteit van Maastricht worden in onze praktijk regelmatig artsen opgeleid tot huisarts. Ook zijn wij betrokken bij de opleiding van co-assistenten tot arts.
.
Bij het maken van afspraken zult u hier mogelijk mee te maken krijgen.
Een wilsverklaring is een document waarin staat wat uw wensen zijn rondom uw eigen behandeling of levenseinde.
Deze verklaring wordt gebruikt als u zelf geen beslissingen meer kunt nemen. Bijvoorbeeld als u in coma ligt of als u een zwaar ongeluk krijgt, waardoor u niet meer kunt praten. En overleg met uw huisarts niet meer mogelijk is. Als u een wilsverklaring hebt en dat aan anderen laat weten, dan weten zijn wat uw behandelwensen zijn. Het is raadzaam deze behandelwensen met uw huisartsen te bespreken.
.
Wensen rondom ingrijpende medische behandelingen
In een wilsverklaring staat wat uw wensen zijn rondom ingrijpende medische behandelingen en keuzes rondom uw levenseinde. Welke behandelingen moet een huisarts juist wel of niet uitvoeren?
.
Een aantal voorbeelden:
Als huisartsenpraktijk willen wij ons werk graag zo professioneel mogelijk uitvoeren en vinden wij het belangrijk dat u ons vertrouwt. Natuurlijk kan het voorkomen dat u geen goed gevoel heeft over het contact met onze praktijk. Zo vindt u bijvoorbeeld dat u niet serieus bent genomen of heeft u de praktijk niet goed kunnen bereiken. Wij willen dat dan graag zo snel mogelijk weten, zodat wij dit met u kunnen bespreken en wij ervan kunnen leren.
.
U kunt uw klacht of opmerking indienen door zich rechtstreeks tot een van onze medewerkers te wenden. Eén van de huisartsen neemt uw klacht dan zo snel mogelijk in behandeling.
.
Of via het klachtenformulier hier.
Kijk voor meer informatie op www.thuisarts.nl. Thuisarts.nl is bedoeld voor mensen die informatie zoeken over gezondheid en ziekten. U kunt de informatie op de website gebruiken:
.
Huisartsen gebruiken Thuisarts.nl als ondersteuning bij hun voorlichting aan patiënten voor, tijdens en na het consult.
Deze praktijk is niet geregistreerd voor reisvaccinaties. Hiervoor verwijzen wij u graag door naar onderstaande informatie.
Vaccinatiepunt is een landelijk netwerk van gespecialiseerde huisartsenpraktijken voor reizigersadvisering en vaccinatie. Opgericht in 2009 bestaat het netwerk ondertussen uit meer dan 90 praktijken verspreid over heel Nederland. Van de bij Vaccinatiepunt aangesloten praktijken mag u kwaliteit en service verwachten. Zo kunt u via internet uw afspraak maken, kunt u snel terecht en wordt u vakkundig geadviseerd. Ook bij terugkomst kunt u bij vragen rekenen op ondersteuning. Kijk voor meer informatie op www.vaccinatiepunt.nl
Ook kunt u terecht bij de GGD voor reisvaccinaties. Kijk voor meer informatie op www.ggdreisvaccinaties.nl
Indien u een rijbewijskeuring (alleen B/BE) nodig heeft kunt u een afspraak maken met een van de huisartsen in onze praktijk. Het formulier dat u nodig heeft voor de keuring kunt u bij de gemeente halen. De keuring wordt uitgevoerd door een andere arts dan uw eigen huisarts.
Sinds december 2018 is onze praktijk HaZo-24 gecertificeerd. HaZo-24 is een kwaliteitssysteem dat de huisartsenzorg vanuit een 24 uurs perspectief monitort en verbetert. Het is gebaseerd op de internationale ISO Healthcare norm NEN-EN 15224 (zorg en welzijn) en op de normen vastgesteld door de beroepsgroep. Een certificaat geeft aan dat er gestructureerde aandacht is voor de kwaliteit van zorg en de verbetering hiervan. Naast aandacht voor de patiëntenzorg wordt ook de bedrijfsvoering en de organisatie van de praktijk jaarlijks door een onafhankelijke auditor onder de loep genomen.